(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Šlehačková bublanina se švestkami
Potřebné ingredience
3 celá vejce, 1/4 litru hnědého cukru, 1/4 litru neušlehané šlehačky, 1/2 litru polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra (není nutná), kilo švestek, pečící papír nebo tuk a hrubá mouka na formu
Postup přípravy
Celá vejce ušleháme s cukrem, přidáme šlehačku a mouku s práškem, kůrou a umícháme dohladka. Těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy (nebo vyložené pečícím papírem) a pokryjeme omytými, osušenými a moukou posypanými švestkami (nebo jiným ovocem). A upečeme v předehřáté troubě dozlatova (peču na 170 stupňů). Je rychlá a výborná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
3. 9. 2015, 14:47